Павел Маринов смени клуба си в Румъния

павелВъзпитаникът на ямболския клуб „Тигър”, а после и възлов баскетболист на мъжкия „Ямбол” Павел Маринов, приключи отношенията си с румънския „Динамо”/Букурещ/. Лекото крило, което има сезони и с националния екип на България, е подписал договор за една година с друг клуб от северната ни съседка – „Питещ”.

199-сантиметровият състезател, който на два пъти стана бронзов медалист от държавното първенство с „Ямбол”, а после игра и за шампиона „Лукойл-Академик”, като имаше и на два пъти  периоди в „Балкан”, счита, че представянето на „Динамо”/ Букурещ/ през отминалия сезон е било твърде слабо и в този клуб няма мотивация за него. Тимът от румънската столица завърши на осмо място в шампионата, отпадна рано и за Купата на страната, така че наистина е далеч от класните състави в съседната ни държава.

Павката, както всички фенове в родния му град наричат Маринов, имаше много лоша вечер преди две години, когато след гуляй бе отстранен от държавния тим, а и сега, при селекцията, обявената преди броени дни от старши треньора Любомир Минчев, не попадна сред избраниците. Павел прие този факт с тъга, тъй като счита, че има с какво да помогне на националния отбор, още повече, че там бяха повикани и играчи, които не са по-млади от Маринов.

Всъщност, със своите 28 години крилото, славещо се с изключителната си атлетичност и убийствен мерник от тройката, е в идеалната възраст за баскетболист – вече има доста опит зад гърба си, без да е загубил нищо от физическата си мощ и взривността си, не е получавал и тежки травми.

About the Author :