Павел Маринов приключи годината с добър мач за „Стяуа”

bebi2Павел Маринов приключи с добри изяви 2017 година с клуба си „Стяуа”, но отборът му претърпя загуба от състава на „Орадя”, който е сред най-силните в Румъния.

Някогашният юноша на ямболския клуб „Тигър”, а сега играч на клуба от столицата на северната ни съседка и капитан на България, вкара 12 точки, овладя 2 борби и даде 2 асистенции за почти 36 минути на паркета.

Въпреки това „Стяуа” падна с разлика от осем точки – 89:81, като бе гостуващ в този двубой, който е последен за годината. Павел Маринов премина през това лято в „Стяуа”, но преди това имаше вече два сезона с други силни румънски клубове Питещ и Динамо /Букурещ/. След като неговият клуб приключи сравнително рано участието си в шампионата през миналата пролет, Павката бе ангажиран от френския „Лил”, в чийто редици направи страхотни двубои.

2017 година е много добра в спортен план за лекото крило, тъй като той отново бе повикан в националния ни отбор, от който преди две години бе изваден след скандал с тогавашния наставник Георги Младенов.

Павел Маринов е и щастливо женен, съпругата му е бивша състезателка по художествена гимнастика, като семейство Маринови има вече две деца.

 

About the Author :