Павел Маринов в битка за място в сметките на Жоро Младенов

00479417Павел Маринов не бе включен в отбора на България за втория мач на турнира, провеждащ се в Австрия. Мъжкият ни тим допусна втора загуба, този път от Унгария, с резултат 63:71. Маджарите извадиха страхотна стрелба в последната четвърт и със серия от 14:0 обърнаха срещата.

Тръгналият от клуб „Тигър” Маринов обаче бе на терена в първия мач от турнира, в който България срещна домакините от Австрия. И срещу тях селекцията на Жоро Младенов допусна срив и австрийците ни надиграха с разлика от 11 точки.

В редиците на България във всеки двубой обаче играе настоящият център на „Ямбол” Костадин Маршавелски, който в първите два мача нямаше впечатляващи показатели. На „втория етаж” изпъква бившият състезател на нашия клуб Николай Върбанов, нанизал срещу Унгария в събота  14 точки и спечелил 8 борби.

В този мач на терена се появява и друг възпитаник на „Тигър”, Павлин Иванов, атакуващият гард обаче няма отбелязана точка, а вероятно му е дадено и малко игрово време.

Павел Маринов имаше сложни отношения със сегашния селекционер Георги Младенов – през 2007 г. ямболлията премина в „Балкан”, където старши треньор бе именно Младенов. Той обаче закова Павката на пейката и през зимата Маринов се завърна в зала „Диана”, което бе най-добрия изход от ситуацията.

Битката за място в националния тим ще е люта – на поста на Павел играят Чавдар Костов, Александър Янев и Христо Николов-Гларуса, а и Христо Захариев е по-скоро  баскетболист на позиция 3, отколкото гард.

Павел Маринов преди малко повече от месец, на 12 юни, навърши 26 години и се намира в златната възраст. Остава да убеди селекционера, че мястото му е на терена, а не да търка резервната скамейка и да влиза за три минути.

About the Author :