Павел благодари във Фейса, ще го виждаме в Румъния

павкатаВъзпитаникът на клуб „Тигър” Павел Маринов подписа първия си договор зад граница. Направилият страхотен сезон с екипа на „Балкан” баскетболист през есента вече ще вкарва за румънския „Динамо”/ Букурещ/.
Една от причините бившето леко крило на „Ямбол” да облече този екип е фактът, че негов треньор стана македонецът Александър Тодоров, който водеше Ботевград през по-голямата част от изминалия сезон. По-важният факт е другият, този, че Павел Маринов е с много качества, и че е състезател, който дава тонус на отборите, в които играе. Павката е вечно усмихнат, сговорчив, а вече е и биткаджия, нещо, което, поне според някои треньори, му липсваше преди време.
В отминалия шампионат, „Ямбол” си пати на няколко пъти от родения край Тунджа Маринов. Крилото направи големи мачове и в зала „Диана”, и в Ботевград, и тласна „Балкан” към следващата фаза на плейофите. Не просто следваща фаза, а в битка за титлата, спечелена много трудно от „Лукойл-Академик”.
С трансфера си в „Динамо”/ Букурещ/ Павел става третия ямболски възпитаник, който ще играе зад граница на елитно ниво. Пръв повлече крак още през 2002 година Митко Ангелов, който премина в „Арис”/Солун/, а след това още на два пъти игра в силни чуждестранни клубове. Гардът Павлин Иванов пък бе състезател на „Бенетон Тревизо”, след това и на черногорския първенец ”Будучност”/Подгорица/ . Надали има нужда да припомняме най-знаменитиян трансфер в българската баскетболна история – отиването на Георги Глушков през 80-те години на миналия век в САЩ, в НБЛ, но все пак има и съвсем млади, които не са наясно с нещата.
На страницата си във Фейсбук Павел Маринов благодари на всичките си фенове за подкрепата и сподели, че годините му като играч в България са били прекрасни.

About the Author :