Още 5 положителни проби в ДФ „Земеделие“, 21 второкласници са карантинирани заради заразена учителка

Ямбол, 28. 09. 2020 г.

Още 5 положителни проби за коронавирус са регистрирани в Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ – Ямбол, с което заразените служители вече са 10, съобщиха от РЗИ – Ямбол. Други 39 служители са поставени под карантина, общият брой на работещите в дирекцията е 60. Заразените са от  трите отдела на дирекцията. Един от заразените е хоспитализиран, останалите са на домашно лечение. Основна причина за огнището на зараза е неспазването на противоепидемичните мерки, болни служител са ходили на работа и са заразили своите колеги.

Цял клас с 21 второкласници от ОУ „Йордан Йовков“ е поставен под карантина заради учителка с положителна проба. Това е втората заразена учителка от същото училище. Припомняме, че в ОУ „Петко Р. Славейков“ под карантина са два първи класа с 43 ученици, а учителките с положителни проби са три.

Според официалните данни в събота бяха отчетени 13 положителни проби в Ямболска област, освен служителите на ДФ „Земеделие“ и учителката, останалите заразени са предимно контактни на вече заразени. Двама от тях са съпругата и сина на заразен служител на Фонда, останалите също са контактни на заразени от предишни дни.

Общо 432 са заразените с коронавирус в Ямболска област, от тях 13 са в болница, 65 са на домашно лечение, починалите са 27, а излекуваните 327.

Под карантина са поставени 220 души в региона.

About the Author :

Leave a reply