Още трима младежи от Ямбол получиха културни чекове

6Още трима младежи от Ямбол, навършили 18 г. през 2018 г., получиха културни чекове, които са инициирани от Младежкото обединение на БСП и народните представители. Народният представител Кристиан Вигенин връчи чековете на Калина Геврекова и Михаела Христова от ПМГ „Атанас Радев” и Симеон Кирилов от Езикова гимназия „Васил Карагьозов”.

1Той припомни, че идеята е била на парламентарната група на „БСП за България” в бюджета на държавата да има средства в размер на 200 лв. за всеки български младеж, навършил 18 г., за да може да посещава музеи, театри, кино, концерти и да закупува книги, което ще подкрепи и дейците на културата. Предложението не е било прието, но в Ямбол народният представител и Младежкото обединение на БСП са решили да докажат, че в идеята има смисъл.

3Културният чек е на стойност 20 лв., с които младежите могат да посетят културна проява по свой избор или да закупят книга.

За културен чек може да кандидатства всеки ямболски младеж, който навършва 18 години през 2018 г., като попълни в сайта www.kontrapunkti.bg  т. нар. контактна форма с имената си и посочи телефон за връзка.

Когато спечелим изборите, тази инициатива ще стане държавна политика към младите хора и за насърчаване на културата, каза още Кристан Вигенин.

4 5

About the Author :

Leave a reply