Още един американски гард в „Ямбол”

1В петък в зала „Диана” се появи още един американски баскетболист. Това е гардът Тайлър Лейсърс, който миналия сезон е играл за АЕК /Ларнака/, преди това е защитавал цветовете на клуб в Швеция.

Появата на втори американски гард беше доста изненадваща, но от щаба на баскетболния ни клуб обясниха за „Делник” , че тъмнокожият Джауан Картър е получил травма и това е наложило да се повика на проби и друг американски гард.

Статутът на този етап на дошлите в „Ямбол” състезатели е именно пробен – с тях още няма сключени договори. Иван Чолаков и старши треньорът Юлиян Радионов искат да огледат внимателно новите баскетболисти, това важи и за хърватското крило Тони Бърнас, и тогава да се подпишат контракти.

Пресният американец край Тунджа, Тайлър Лейсърс, играе и като плеймейкър,  и като атакуващ гард, той е белокож и изрисуван подобаващо с татуировки.

Какво може Лейсърс, както и другите нови баскетболисти, феновете ще видят още днес, когато от 18 часа нашият тим ще играе контролен мач срещу „Черно море”/Варна/ в зала „Диана”.

About the Author :