Още две паралелки са под карантина заради заразени учители

Ямбол, 2.10.2020 г.

Още две паралелки са поставени под карантина заради заразени учители, съобщиха от РЗИ – Ямбол.

Става въпрос за нов клас в ОУ „Николай Петрини“ и за паралелка в училище в гр. Стралджа.

И двете учителки – жена на 59 г. от Ямбол и жена на 50 г. от Стралджа, са контактни на мъжете си, които са с доказани положителни проби и са изследвани, след като са проявили симптоматика.

С двете нови паралелки поставените под карантина класове стават 10 – 1 в Стралджа и 9 в Ямбол – в училищата ОУ „П. Р. Славейков“, ОУ „Йордан Йовков“, ПМГ „Атанас Радев“, ОУ „Николай Петрини“, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПГИ „Георги С. Раковски“.

Общо 6 са новите положителни проби в Ямболска област през изминалото денонощие. Освен двете учителки, с коронавирус са и мъж на 22 г. от Ямбол, студент във Варна, мъж на 48 г. от Ямбол, мъж на 34 г. от Ямбол и 64-годишна жена, контактна на заразените служители в община „Тунджа“. С нея заразените в администрацията вече стават 6.

Общо 468 са диагностицирани с коронавирус в Ямболска област. От тях 15 са в болница, 77 са на домашно лечение, излекувани от заразата са 347, починалите са 29. Под карантина са 341 души.

От РЗИ подчертават, че освен оформените огнища в региона, разпространението на вируса вече е и дифузно, само за тази седмица има 38 случая, което показва, че всеки трябва да заостри вниманието си и да спазва лични мерки за безопасност, за да се предпази от заразата.

About the Author :

Leave a reply