Още два класа минават под карантина заради положителни ученици

Ямбол, 15.10.2020 г.

Още два класа са поставени под карантина заради ученици в 11 и в 7 клас с положителни проби за коронавирус, съобщиха от РЗИ – Ямбол. С установена зараза са ученици на 17 и на 13 г. Общо четири паралелки в четири училища са под карантина в Ямболска област, на останалите ограничението да напускат дома вече е изтекло, защото 14-те дни се смятат от деня на последен контакт с класа.

Общо 8 са положителните проби за коронавирус в Ямболска област през изминалото денонощие.

На трима от тях заразата е установена от ямболската болница, които са изпратили пробите за изследване, а останалите са изследвани в лаборатория „Лина.

В болницата е прегледана жена на 47 г. със симптоми, пробата й е била положителна, но заради стабилното й състояние тя е оставена на домашно лечение.

Другият доказан случай на коронавирус е на жена на 54 г., постъпила с фрактура в болницата, но е дала положителна проба. Третият пациент е мъж на 51 г., който е с доказана пневмония и е положителен за коронавирус, той остава на лечение в болницата. 3

Инфектирани са и мъж на 63 г., който работи в ТЕЦ „Марица изток“ 2, жена на 71 г. със симптоми и мъж на 42 г., който също е проявил сипмтоматика.

Общо 552 са случаите на коронавирус в Ямболска област, от които 123 са активни. От тях 15 са хоспитализирани – 9 в ямболската болница, 3 в Сливен и 4 в София, на домашно лечение са 108, излекувани от заразата са 399, починалите остават 30, под карантина са 231 души.

About the Author :

Leave a reply