Още двама с корнавирус са починали, бум на изследвания за PCR-тест в РЗИ, всички ямболски болници вече имат пациенти с Ковид 19

Ямбол, 16. 11. 2020 г.

Още двама души от Ямболска област са починали от Ковид 19 в ямболската болница през почивните дни научи „Делник“ от РЗИ. Жена на 58 г. от Ямбол с диабет и мъж на 54 г. от Стралджа със същото заболяване са били настанени в Ковид – реанимация и са починали след усложняване на състоянието им.

С тях броят на починалите с коронавирус в Ямболска област от началото на пандемията стана 42.

В РЗИ – Ямбол днес е имало същински бум от желаещи да им бъде взета проба или да получат направление за безплатен PCR-тест. До 10 часа от служителя на РЗИ са взети 57 проби, отделно са дадени и близо 30 направления за тест. Изследвани са и 11 служители на Регионалното управление по образование.

Още една паралелка в професионална гимназия е поставена под карантина заради ученик с положителна проба. През почивните дни още трима служители на банка са се оказали заразени с коронавирус, с което инфектираните в него стават четирима. Днес в него трябва да се извършва дезинфекция.

Общо 1386 са диагностицирани с коронавирус в Ямболска област, с двама по-малко от данните на Единния информационен портал, защото не живеят в Ямбол. Активните случаи са 721, от тях 84 са настанени в болница, на домашно лечение са 637.

Във всички лечебни заведения в региона вече има настанени пациенти с Ковид 19. В Специализираната болница за активно лечение по кардиология вече има трима болни, настанени в стаята за Ковид-пациенти. Те са настанени заради сърдечна недостатъчност, но при направените им проби се е оказало, че са положителни за коронавирус.

Излекувани от заразата са 622 души, под карантина са 942.

About the Author :

Leave a reply