Още двама са починали от Ковид 19, заразата се е пръснала почти навсякъде

Ямбол, 9.11.2020 г.

Още двама души са починали от Ковид 19 в Ямболска област, съобщиха от РЗИ – Ямбол. Мъж на 85 г. от с. Роза е постъпил в изключително тежко състояние в ямболската болница на 6 ноември, настанен е в ковид – реанимация, но още същия ден е починал. Придружаващото му заболяване е било артериална хипертония. Втората жертва на Ковид 19 е мъж на 64 г. от Ямбол, който е постъпил в болница на 6 ноември, но е починал днес – 9 ноември, имал е придружаващо имунно заболяване.

През изминалото денонощие според Единния информационен портал положителните проби за Ямболска област са само 2, а диагностицираните са станали 1059, но за последните три дни случаите са 100, като пробите за тях са взети основно в петък до 11 часа.

Сред новорегистрираните има лекар от доболничната помощ, магазинерка в Безмер, служител на Регионално управление по образование, хигиенистка в Районна прокуратура – Ямбол, служителка в Службата по изпълнение на наказанията, служител в община Стралджа, служител в банка, в Пътно управление, граничен полицай , в машиностроително предприятие и много частни фирми.

Седем учители са с положителни проби в Средното училище в Стралджа, днес се изследват 44 човека от персонала, след което ще се реши дали училището да премине изцяло на дистанционен режим.

Общо 1058 са диагностицираните с коронавирус по данни на РЗИ (б. р. има случаи на живеещи в други градове, затова броят е по-малък от официалните данни). От тях активните случаи са 485 – 61 са хоспитализирани, 424 са на домашно лечение, починалите станаха 38, излекуваните от заразата са 535.

Под карантина са 669 души.

About the Author :

Leave a reply