Очертава се отново двубой Георги Славов-Мариета Сивкова, СДС предлага Павел Додов за кмет

Единственото име, което циркулира като кандидат за кмет на община Ямбол от БСП е Мариета Сивкова. ГЕРБ има две номинации пред централата си, досегашният „градоначалник” Георги Славов, който е и областен шеф на герберите, както и Александър Стойков, председател на ГЕРБ-Ямбол, имащ кратък стаж и като народен представител.

DSC08372Ако не получи осъдителна присъда, шансовете са на страната на Славов, и може да видим наесен един познат двубой – Мариета Сивкова срещу Георги Славов. Нещата четири години по-късно са доста различни обаче. Настоящият кмет, който вече 8 години е начело на Ямбол, събра неодобрението и на много избиратели, които са далеч от БСП, с неадекватните си действия и грандоманията си. Така че е възможен и широк  граждански фронт срещу човека на Бойко Борисов край Тунджа.

Близки до Реформаторския блок източници обявиха, че СДС предлага на коалицията кандидатурата за кмет на Павел Додов. Съсобственикът на търговската верига „Вилтон” още през зимата бе споделил пред „Неделник”, че има амбиция да влезе в политическата надпревара, така че намерението му се потвърждава.

Твърди се, че ДПС няма да издига кандидат за кмет, това досега партията на Доган не е правила никога край Тунджа, но тя ще участва активно в предизборния пъзел, чрез подкрепата си за един от основните конкуренти за Бялата къща. ПП „Атака” засега чака указания от Волен Сидеров, и дебне Недка Карска, лидерът на местния „Национален фронт за спасение на България”, с която има да разчиства стари сметки.

При сегашното разположение на силите, дубъл на схватката между Славов и Сивкова е най-вероятният изборен сюжет. Зависи обаче дали съдът няма неочаквано да се разработи, и след 6 месеца размотаване, най-сетне да прочети присъдата на кмета на община Ямбол.

About the Author :