Офисът на Първа инвестиционна банка затвори в 15 часа въпреки опашка от десетки клиенти

DSC07239Напрежението и слуховете за фалит на Първа инвестиционна банка не подминаха и ямболските им клиенти. Малко след 11 часа пред офиса се струпа опашка и доста от клиентите успяха да си изтеглят парите. В 15 часа при опашка от близо 50 души ямболският офис затвори, хората негодуваха, защото никой нищо не им казва. Имаше такива, които чакаха от 12,30 безуспешно без да могат да се доближат до вратата, защото пред тях имаше поне 15 души. Когато те дошли обаче вътре в офиса имало много хора, а след това са пускали по един- двама, но много малко са успели да влязат. Те разказаха, че вероятно на два пъти в клона са носили пари, защото са идвали бронирани автомобили. Имаше и полицейска кола, която да въдворява ред при нужда, но до намесата на полицаите не се стигна.

Ето и официалното изявление на Първа инвестиционна банка:

„Уважаеми клиенти,

Както виждате, Банката е обект на безпрецедентна криминално организирана атака от слухове и злонамерени публични изказвания. Няма банка в света, която да може да издържи на такава организирана атака.

Само днес сме изплатили на всеки клиент, дошъл в Банката, общо над 800 милиона лева.

Банката разполага с достатъчно пари в брой и различни инструменти, за които е необходимо технологично време, за да бъдат налични в Банката. Затова днес ще работим с клиенти до 15.00 часа, в събота (28.06.2014 г.) и неделя (29.06.2014 г.) няма да обслужваме клиенти. Банката ще обслужва нормално клиентите от понеделник.

Благодарим Ви за разбирането.
Благодарим Ви, че вярвате в нас.

От Ръководството”

About the Author :