ОУ “Николай Петрини” е футболният шампион при учениците от 5-7 клас в приключилите Ученически спортни игри за 2021/2022 година в Ямбол

 

Ямбол, 20.12.2021 г.

ОУ „Николай Петрини“ е шампионът в приключилите футболни срещи от общинския етап на Ученическите спортни игри за 2021-2022 година в Ямбол. Отборът взе титлата по служебен път с победа 3:0, след като във финала тимът на ОУ „Любен Каравелов“ не се яви. Така ОУ „Николай Петрини“ ще представя Ямбол при момчетата от 5-7 клас в Областните спортни игри догодина.

В срещата за трето и четвърто място един срещу друг се изправиха отборите на ОУ „Петко Славейков“ и ПМГ „Атанас Радев“. Там възпитаниците на основното училище победиха връстниците си от гимназията с резултат 4:1 и така се изкачиха до третата позиция.

Главен съдия на срещата бе Кольо Колев, назначен от Областния съвет на Българския Футболен Съюз в Ямбол. Състезанието се организира от Община Ямбол, Ученически спортен клуб – Ямбол и Регионално управление на образованието – Ямбол. Наградите са осигурени от Община Ямбол.

Припомняме, че турнира стартира на 11 октомври. В него участие взеха 6 училища – победителите от ОУ „Николай Петрини“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Петко Р. Славейков“, ПМГ „Атанас Радев“, ОУ „д-р Петър Берон“ и СУ „Св. Климент Охридски“.

Отборите бяха разделени в две групи от по три отбора. В полуфиналите на турнира достигнаха четири от шестте отбора. Срещите се изиграха в спортната зала на Езикова гимназия “Васил Карагьозов” – Ямбол, като един срещу друг се изправиха отборите на ОУ „Николай Петрини“ и ПМГ „Атанас Радев“. Те завършиха при резултат 0-1. В другия мач участие взеха ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Петко Р. Славейков“, завършвайки – 2:1.

About the Author :

Leave a reply