От 20 май пускат за работа блокираните в квартал „Райна княгиня“, полицейските мерки остават

Ямбол, 18.05.2020

От 20 май мерките на блокирания район на ромската махала се разхлабват, взе решение днес Областният медицински съвет.

Жителите на квартал „Райна княгиня“ и 14-те улици в района ще могат от 0,00 часа на 20 май – сряда, да излизат за полагане на труд. Припомняме, че от 4 май районът е под блокада, а от 11 май беше забранено да излизат за работа. През контролните пунктове се пускат само жители на квартала, които имат нужда от медицинска помощ, банкомат или аптека. Говорено е с 5-те лични лекари на живеещите в блокирания район да насочват пациентите се към определена аптека, от която да си купуват лекарствата.

Засиленото полицейско присъствие в района остава, както и останалите противоепидемични мерки. В последните няколко дни положителните проби от района намаляват, но с цел сигурно отваряне на района ще започне активно изследване по улици на заразени семейства и контактни лица. Контролни тествания с PCR проби ще се направят на живеещи на улиците „Тополница“, „Въча“, „Места“, „Капитан Петко“, където има концентрация на носителите на вируса. При установяване на намаляване броя на положителните проби ще бъдат свалени ограничителните мерки.

И областният управител  и кметът на Ямбол се обърнаха с призив към гражданите. Призоваха жителите на ограничената зона за още няколко дни търпение, за спазване на мерките за хигиена, дезинфекция и дистанция, както в района, така и на работните места. Обърнаха се и към жителите на другите квартали на града, където също има разпространение на вируса, за повече лична отговорност и припомниха, че противоепидемичните мерки са в сила и е нужно да се спазват.

About the Author :

Leave a reply