„От едно зрънце – живот за живота“

1За поредна година, на 21 април 2017 година, в село Симеоново се проведе общински празник “За хляба наш….”, посветен на Деня на Община „Тунджа“ и 30-та годишнина от основаването й. Традиционен домакин на празника е с. Симеоново.

Сред гостите на празника бяха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, заместник – кметовете Станчо Ставрев и Ели Василева, секретарят на общината Андон Кръстев, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места от общината, представители на общинската администрация, ръководители на земеделски кооперации, фирми, бизнес – партньори и приятели на община „Тунджа“.

2В приветствието си кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев подчерта, че хората и тяхното трудолюбие са основната характеристика на тунджанския край, че подобни прояви са поредното потвърждение на максимата, че никой не е по – голям от Насъщния.

С ритуално заораване започна приказката за пътя на зрънцето до нашата трапеза, прекрасно пресъздаден от самодейци и жители на селата Тенево и Симеоново, в парка на селото.

3Всички жители и гости на Симеоново имаха възможност да вкусят от прекрасните баници, тиквеници, кексове, кифлички и какви ли не още вкусотии, дело на сръчните ръце на жители на селото. Освен това имаше изложение на местни саморъчно направени сувенири и вкусотии от тунджанските села Безмер, Окоп, Генерал Инзово, Тенево, Дражево, Козарево, Роза, Ботево, Кукорево и Скалица. Гостите имаха възможността да разгледат и етнографската сбирка на село Симеоново.

4 (2)Празникът продължи с богата програма, включваща фолклорни изпълнения на самодейни състави, чийто старт дадоха прекрасните момичета от танцов състав „Пандъклийчета 2006“, с. Тенево.

След това празничната програма продължи с изпълнения на фолклорната певческа група от село Симеоново и завърши с концерт на певицата Цветелина.

4 (3) 4 (4) 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

 

About the Author :

Leave a reply