Отново сред приятели

IMGP2577На 17 юни 2015 година, в отлично настроение, голяма част от членовете на пенсионерски клуб – Болярово, начело с усмихната си председателка Елена Николова, се отправиха към хижата край село Стефан Караджово. Там те посрещнаха своите гости – приятелите от ямболския пенсионерски клуб „Дълголетие” с председател Димитър Щерев.

Гости на тази приятелска среща бяха и общинският кмет Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков и общинският съветник Янко Анев.

IMGP2580Председателката на боляровските пенсионери Елена Николова поздрави с „Добре дошли” ямболските приятели и им поднесе цветя и подарък от името на боляровци. Цветя и подарък получи и тя от Димитър Щерев (председател на ямболските пенсионери, родом от село Крайново, община Болярово). Той не скри радостта си, че отново е гост на земляците си. Всички те бяха очаровани от уютната хижа и красивата природа.

 

IMGP2583Кметът на община Болярово Христо Христов също поздрави всички присъстващи пенсионери и им пожела много приятни емоции в следващите часове. Г-н Дженков и г-н Анев се присъединиха към тези пожелания. Боляровският кмет подчерта, че се възхищава на духа и жизнеността на всички тях, сподели гордостта си от участията на певческата група, която популяризира песенното и народно творчество на нашия край на много събори и фестивали.

IMGP2622Разбира се, имаше и жива музика! Всички останаха очаровани от талантливите народни танци, които изсвириха Тодор Ангелов и колегата му от „Елховски ритми”. Освен много хора и ръченици, не липсваха и песни. Боляровските представители на певческата група поздравиха гостите с няколко свои изпълнения. Ямболските певици също отправиха своя поздрав към гостите с няколко песни.

IMGP2647Смях, музика и танци се лееха до късния следобед. Боляровските и ямболски приятели сякаш не искаха да се разделят, голяма бе радостта им, че са отново заедно. И затова, на раздяла си пожелаха скорошни нови срещи. Убедена съм, че ще е така!

IMGP2653IMGP2672 IMGP2673

About the Author :