Отново на път

DSC01720По традиция учебната година в СОУ „Д-р Петър Берон“ – гр. Болярово завършва с екскурзия из страната. Тази година учениците, водени от Славка Минчева и Велина Вачева, имаха възможност да посетят една от красивите ни планини – Родопите. Притаиха дъх пред величествената планина и открилата се гледка на Буйновското, а по-късно  и на  Триградското  ждрело. Ще запомнят „урока“ по география, изнесен в две от най-колоритните пещери – Ягодинската и Дяволското гърло.

IMG_20160618_100003Приютиха се в гостоприемната хижа „Триградски скали” и се насладиха на уюта и спокойствието, които предлага. На следващия ден Златоград ги посрещна със силна лятна жега и басейнът към  хотел „Еди“  беше като оазис за тях. Отпочинали, отпътуваха за Перперикон.

Изкачвайки  се до древния град и обикаляйки из руините му, те научиха за богатото  му и изпълнено с много повратности минало. Гледката от върха ги очарова.

Запленени от историята и природата на нашата родина, те си пожелаха да имат възможност да продължат да пътуват, за да я опознаят повече.

Изказваме благодарност на Кънчо Маджуров и Добрин Петев, които с приноса си направиха това пътуване комфортно и приятно.

DSC01787 DSCN1504

About the Author :