Отново гледат делото за убийството на Стойчо Стойчев

ДDSC00552Aелото за убийството на Стойчо Стойчев ще се гледа за втори път на 27 и 28 февруари, съобщи за „Делник” прокурорът Рени Лефтерова. То беше отложено за по-късна дата, заради неявяване на част от свидетелите. По време на първото съдебно заседание са разпитани свидетели и вещи лица. По делото са назначени 26 експертизи, защото обвиняемият не е съдействал на разследването, призовани са и 20 свидетели.
Припомняме, че 68-годишния Стойчо Стойчев беше убит пред дома си на 21 януари 2013 г. Прокуратурата повдигна обвинение за умишлено убийство срещу стар негов познайник, с когото са имали стара вражда.
Едно от доказателствата по делото е пистолетът, който е намерен в дома му. Експетиза доказва, че от този пистолет е изстреляна гилзата, намерена на мястото на убийството, а самият куршум е останал в тялото на убития.
Освен за убийство по делото има обвинение и за незаконно притежание на боеприпаси. На 9 април 2013 г. в дома му в к-с “Възраждане“ са открити взривни вещества – 400 г тротилова пресовка „Артилерийски гръм“ със запалка „ЗАГ-30“ и боеприпаси за огнестрелни оръжия – 6 бр. бойни патрони, кал. 9мм „Парабелум“, 2 бр. бойни патрони, кал.7,65 мм „Броунинг“, 20 бр. бойни патрони, кал.9 мм, 18 бр. бойни патрони, кал.5,6 мм, 5 бр. бойни патрони, кал.5,6 мм и 7 бр. бойни патрони, кал. 5,6 мм.

About the Author :