Отново безплатни кардиологични прегледи в община „Тунджа“

Picture_028Безплатни кардиологични прегледи ще бъдат организирани във всички населени места на община „Тунджа”. Те са резултат от установените добри взаимоотношения и постигнати договорености между общината и Специализирана болница за активно лечение по кардиология (СБАЛК) –  Ямбол. Прегледите ще се проведат по определен график от специалисти към болницата и със съответната апаратура. Планирано е те да се осъществят през следващите два месеца. При заявен интерес и потребност от страна на жителите на общината, прегледите ще продължат и през есента.

Специализираните безплатни прегледи са насочени към здравната профилактика на хора с различни заболявания на сърдечно-съдовата система – артериална хипертония, миокардит, аритмия, исхемична болест, стенокардия, коронарна болест, заболявания на периферните кръвоносни съдове на долните крайници и др.

През 2013 година от услугите на лекарите-специалисти към Кардиологична болница-Ямбол се възползваха над 2 000 жители на община „Тунджа“.

Община „Тунджа” за пореден път съдейства за задоволяване по най-добър начин здравните потребности на жителите си и заедно с ръководството на СБАЛК отчита, че в условията на тежка икономическа криза е морален и човешки дълг да се полагат повече грижи за здравето на хората.

About the Author :