Отломки от разрушавана сграда на “фирмата на кмета” паднаха върху движеща се кола

1qОтломки от разрушавана, но необезопасена сграда зад централната поща паднаха върху движещия се автомобил на общинския съветник Димитър Стоянов и за малко не го нараниха сериозно. Очевидци са снимали колата и падналата отгоре мазилка.

Инцидентът е станал около 14,30 часа на 19 август. Джипът на Димитър Стоянов е минавал край сградата на бившата поща и изведнъж отломки от разрушаваната от известно време сграда са паднали на предното стъкло и са го пукнали, а част от тях са влезли през люка вътре в колата и са засегнали и шофьора.

2qВеднага е подаден сигнал до 112, на място са пристигнали екипи на СПООР.

Причина за инцидента е необезопасеното разрушаване на сградата, за което от дни сигнализира Красимир Стойчев, но никой не му обръща внимание. Сградата е собственост на бившата фирма на кмета Георги Славов – „Баланс 37”, и никой не смее да провери как се разрушава и да санкционира работниците, за да не си навлече отмъщението на кмета. Формално Георги Славов вече не притежава нищо в тази фирма, първоначално я беше прехвърлил на брат си, защото като кмет няма право да участва във фирми. След това прехвърли част от неговите дялове на „дясната” си ръка в частния му бизнес – Галин Димитров, а след това я прехвърли изцяло на него.

3qЗа всички проверяващи обаче, повечето от които са назначени лично от кмета, тази фирма си остава негова и затова не смеят нищо да предприемат спрямо нея като санкции за неправилното събаряне на сградата без никакво обезопасяване.

Всичко това обаче рефлектира върху безопасността на гражданите и е истински късмет, че общинският съветник не е пострадал сериозно. Още повече, че при падането на мазилката колата е била в движение и е можело да катастрофира сериозно от стресовата ситуация.

5q 6q

About the Author :