Отложиха делото за грабежа пред Общинска банка

???????????????????????????????Ямболски окръжен съд даде ход на делото за грабежа пред Общинска банка, но го отложи веднага след прочитане на обвинителния акт срещу четиримата подсъдими. Срещу 18-годишния Стоян Данев от Сливен, който преди година все още е бил непълнолетен, е повдигнато обвинение като извършител на грабеж в особено големи размери, а срещу останалите трима подсъдими  – 23-годишният Стефан Бойчев от Сливен, 29-годишните Нилян Русев и Костадин Димитров от Ямбол за подбудителство и помагачество в извършването на грабеж в особено големи размери.

Припомняме, че на 5 март миналата година в 18,05 час точно при откриването на „Кукерландия” четиримата ограбиха инкасовия служител Енчо Кенаров, като дръпнаха от ръцете му найлонова торба с  81 646,26 лв., от които 80 387,81 лв. на община Ямбол и 1258,45 лв. на „ВиК” – Ямбол.

На делото днес общината изобщо не беше изпратила представител да предяви иск срещу извършителите, иск не предяви и „ВиК”, но нейните средства са 80 пъти по-малко. Делото няма да се гледа по съкратената процедура без разпит на свидетели и вещи лица, при която обвиняемите получават по-малки присъди. Двама от тях – Нилян и Костадин, не приемат обвинението за подбудителство и затова съдът ще изслуша всички свидетели и вещи лица.

Четиримата подсъдими вече не са в ареста, двама от тях дори работят, но навършилят вече 18 години Стоян не учи. Делото е отложено за 14 май, но вероятно няма да може да приключи само в един ден и ще има ново насрочване, защото двама от защитниците са заети и съдия Петранка Жекова не успя да го насрочи за два поредни дни.

About the Author :