Отличници: Бойко даде срок на корупцията да се изпари

Бойко 9 Както е редно, премиерът Бойко Борисов даде нареждане на корупцията да се изпари до две-три години. Остава все пак мистерия, как след три мандата начело на Министерския съвет, Борисов и министрите му не пречупиха врата на тази напаст, а сега ще я гътнат толкова бързо.

„Златното момче”, както Жан-Клод Юнкер нарече Борисов, обеща тържествено да заличи корупцията в Брюксел, което може би дава повече тежест, отколкото ако бе казал това на родна земя. Преди години си мислех, че Бойко Борисов изобщо не си вярва на гръмките приказки, сега няма особена промяна у мен, спрямо действията, и бездействията, на премиера. В олисялата откъм хора България, май вече не е силен атестат да спечелиш парламентарните избори: едни не гласуват, понеже са напълно неграмотни, други – тъй като са тотално отчаяни, а трети, които са малцинство, вече свикнаха на Бойковите номера, и не искат да рискуват с някой, който може да се окаже и по-тежък случай.

Ако тръгнат анкетьорите, ще се окаже, че почти никой, освен платените активисти на ГЕРБ, не вярва в преборването от Борисов на корупцията. На четири очи, дори и активистите на герберите ще ви признаят, че тая мелодия няма да я бъде. Най-много да стигнем до позабравения филм със Силвестър Сталоун, носещ името „Кобра”, в който неговият герой, ченге, разбира се, казва сакралната фраза:”Ние ги хващаме, те ги пускат!”.

Той и Борисов това ни рече преди вече доста години, но тия работи се забравят, така че ще претопли гозбата и тя ще мине отново пред туземното население.

Колко му е: в сезона на именните дни сме , и на санирането, където протичат таваните, ама нейсе, нали  е безплатно, търпи се…

Борислав Ненов

About the Author :