Откриха строителен хипермаркет „АВС“ в Ямбол

SAM_2087Днес, 24 август,  в присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов официално бе открит строителен хипермаркет „АВС“ в Ямбол. Сред гостите бяха народните представители Волен Сидеров и Юлиян Папашимов, кметът на Ямбол Георги Славов, Негово високопреосвещенство митрополит Йоаникий, областният управител и кметове на съседни общини, представители на строителния бранш.

Строителният хипермаркет разкрива 70 нови работни места, подчерта собственикът на “АВС инженеринг” Николай Георгиев. Идеята за построяването му е възникнала през 2010 г. с купуването на терена, който е принадлежал на бившето „Топливо“. Хипермаркетът е издигнат през последната година и в построяването му са участвали 120 строители. Николай Георгиева благодари поименно на проектантите, строителния SAM_2120надзор и всички фирми подизпълнители, от които само една единствена не е ямболска. На входа на хипермаркета са поставена колона, върху която са изписани думите на хана-строител Омуртаг: „Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомня за оногова, който го е направил.“ От другата страна на входа е изписан стих на поета с  ватенка Пеньо Пенев, възпяващ строителството.

Това е празник за града, поздравявам ви за направеното и пожелавам успех на още по-високо ниво, обърна се министър Емил Караниколов към домакините. След поздрава и на кмета Георги Славов, Негово високопреосвещенство митрополит Йоаникий отслужи водосвет.

SAM_2136„АВС инженеринг“ – една изцяло ямболска фирма,  е създадена през 1992 г. с основна дейност строителство и търговия със строителни материали. Сред многобройните обекти на фирмата е и реставрацията и консервацията на емблематичната за Ямбол сграда на Безистена.“ АВС инженеринг“ е най-големият доставчик на строителни материали в Ямболска област. Днес във фирмата работят повече от 200 служители. Хипермаркетът е сбъднатата мечта на домакините – Радостина и Николай Георгиеви и техния екип.

Строителен хипермаркет “АБС” отвори врати за всички граждани и гости на Ямбол днес в 15 часа.

SAM_2092 SAM_2096 SAM_2107 SAM_2112 SAM_2114 SAM_2125 SAM_2126 SAM_2127 SAM_2128 SAM_2134

About the Author :