Откриха ремонтираните от американски военни сгради в Козарево

DSC07499В Козарево днес бяха тържествено открити ремонтираните детска градина, салон на читалището и фитнес зала с помощта на американски военни от 435 строително учебна ескадрила към ВВС на САЩ за Европа от авиобаза “Рамщайн” и български военни. Ремонтът е на стойност 20 000 долара и се осъществи по Програмата за хуманитарна помощ към Европейското командване на въоръжените сили на САЩ чрез Посолството на САЩ.

DSC07496За по-малко от 40 дни 7 американски и 5 български военни преобразиха напълно сградата, в която се помещават детската градина, салона на читалището, фитнес залата и залата за тенис на маса, които се използват от младежите на Козарево. Военните дори дариха за фитнес залата и уред „Гладиатор” на стойност 2070 лв.

 

 

DSC07481Напълно е подменена дограмата на цялата сграда, салонът на читалището е разширен и обновен, фитнес залата и залата за тенис на маса също са  ремонтирани и обновени, почистен е и дворът на детската градина.

На тържественото откриване присъстваха Весела Терзиева, програмен координатор в отдел за военно сътрудничество към посолство на САЩ, кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и неговият заместник Станчо Ставрев и изпълнителите на ремонта.

DSC07498Кметът на село Козарево Теодора Тачева благодари на войниците и на представителя на Посолството на САЩ за помощта и изрази надежда, че с усилията и на община Тунджа ще бъдат направени довършителните работи в двора на детската градина.

Кметът на общината Георги Георгиев също изрази благодарност, че Програмата за хуманитарно сътрудничество помага отново на община „Тунджа” и гарантира, че общината ще вложи не малко средства за подобряване на състоянието на двора на детската градина и на детските съоръжения в него.

DSC07507След прерязването на лентата от кмета на общината и от американски и български военослужещи салонът на читалището беше официално открит, а домакините бяха подготвили кратка програма.

Децата от детската градина се представиха с песен. Две песни изпълни Кристина Димитрова от Козарево, участничка в „X фактор”, която учуди всички, че такова дарование има в селото. Певческата група към Пенсионерския клуб също показа уменията си при изпълнения на народни песни.

Кметът на селото Теодора Тачева обясни, че в Козарево посрещат гостите си с питка и вино и затова на изпроводяк подари на американските и българските войници питка и бутилка вино, а за всички участници в ремонта имаше подаръци от общината.

DSC07518 DSC07533 DSC07539 DSC07549 DSC07554 DSC07560 DSC07561 DSC07564

About the Author :