Откриха новия сезон на най-старото читалище „Съгласие 1862”

153 -ият творчески сезон на Народно читалище “Съгласие 1862” бе открит на среща в обновеното фоайе на втория етаж. Колеги и приятели на читалището бяха поздравени от председателя на Настоятелството Митко Филипов и от секретаря Ваня Лазарова, включиха се и някои от присъстващите, с пожелания и очаквания за работата на читалищните школи и състави през новия творчески сезон.

???????????????????????????????В него най-старата културна твърдина в Ямбол запазва реномираните си школи и клубни форми, с които през годините на адреса на читалище „Съгласие” са пристигали множество национални и международни отличия. Отново на линия са Вокална група „Бижу”с ръководил Павлина Христова, Детската балетна школа на Фани Чернаева, която е маркова в това изкуство за подрастващите край Тунджа. На сцената и този сезон ще бъдат младите артисти от Трупа „Палечко” с ръководител Атанас Жеков-Кроко. Миналата пролет те направиха един впечатляващ спектакъл на „Едип цар”, който изискваше огромна енергия от тийнейджърите. И те не се изложиха.

Сред най-популярните читалищни форми са и този сезон Школата за джаз и поп пеене с ръководител Мария Ангелова, клуб „Хоро” , Школата за народни танци, школата за Изобразително изкуство, наченала преди много десетилетия от знаменития Стефан Бъчваров, а сега водена от изтъкнат педагог като Атанас Караманов. В своя шести сезон навлезе и Клуб „Млад журналист”, с ръководител Борислав Ненов, който е и Клуб за Творческо писане, и продължава да е единствената формация от този род за гимназисти в града ни.

По време на откриването на новия, 153-и сезон на читалище „Съгласие”, своята първа изява пред публика имаше новата формация към културната институция Вокално-инструментална група “Сантимент”. Тя се включи с изпълнения на популярни български песни и създаде добро настроение на всички.

 

About the Author :