Откриха Националния кръг на олимпиадата за четвъртокласници „Знам и мога“

DSC05994Тази вечер в голямата зала на Община Ямбол официално бе открит Националният кръг на олимпиадата за четвъртокласници „Знам и мога“, който се провежда на 7 и 8 април. Домакин е училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ямбол, тъй като миналата година неговата ученичка Яна Димитрова спечели първото място на V-та национална олимпиада във Враца. Това автоматично извоюва правото на Ямбол да е домакин на тазгодишната VI-та национална олимпиада „Знам и мога“.

Приветствие към присъстващите ученици, родители, директори на училища в нашия град, представители на Регионалния инспекторат по образование отправи зам.-кметът на община Ямбол Илияна Бицова. Олимпиадата бе открита от Здравко Динев, старши експерт в Регионалния инспекторат по образованието.  Вие всички сте победители, щом сте стигнали до тук, бе основният лайтмотив в думите на приветстващите.

Истински концерт изнесоха ямболските дарования по време на откриването – децата, пяха, танцуваха и свириха, защото редом с науките учениците се вълнуват от всякакви изкуства. През цялото време на слайдове бяха представяни един по един участниците в олимпиадата от цялата страна – всеки със своите интереси, увлечения и мечти.

Реално олимпиадата започва утре, 8 април, от 9 часа в училището домакин и е с продължителност 2 учебни часа. В 14.30 часа в сградата на Безистена ще бъде официалното награждаване на победителите.

DSC05971 DSC05977 DSC05980 DSC05984 DSC05990 DSC05995

About the Author :

Leave a reply