Откриха контрабандни цигари в дървени плоскости за мебели

Cigari_lesovoМитнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха 132 600 къса /6630 кутии/ цигари без български акцизен бандерол, укрити в дървени плоскости, пренасяни в товарното помещение на автобус с пътници.
Автобусът е пътувал по редовен маршрут от Турция за България, управляван от български гражданин. На 28.05.2019 г. към 1,30 часа е пристигнал на Митнически пункт Лесово на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“. Селектиран е за щателна митническа проверка от служители на ГД МРР, извършена съвместно със служители на Териториална дирекция Южна морска. При проверката на  багажа със специализирана рентгенова апаратура е установена нестандартна плътност на пренасяни с автобуса дървени плоскости за мебели. След разглобяването им се оказва, че те са слепени и съдържат  кухини, пълни с цигари. От тайниците в плоскостите са иззети  77 400 къса цигари с марка “MM Special Slims” и  55 200 къса цигари с марка „MM Red Classic Slims“, всички с надписи “Duty free sales only”.
Шофьорът на автобуса е посочил в обясненията си, че е натоварил дървените плоскости от град Одрин в Турция, като непридружаван багаж.
Контрабандните 132 600 къса цигари са задържани. Срещу шофьора на автобуса, български гражданин, е съставен акт за административно нарушение. Работата по случая продължава.
218 510 къса контрабандни цигари са иззети от митническите служители на МП Лесово само от началото на годината.

About the Author :