Откриха две нови социални услуги в Мамарчево

IMGP5887На 19 октомври 2015 година от 11 часа бе официалното откриване на двете нови социални услуги в село Мамарчево – Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменция (с капацитет 15 потребители) и -целева група: възрастни хора с деменция Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с физически увреждания (с капацитет 8 потребители). Официални гости на началото на дългоочакваното социално заведение бяха: народният представител на от „БСП – лява България” Кирчо Карагьозов, дългогодишният кмет на общината Христо Христов (и настоящ кандидат и водач на листата), кандидатът за кмет на село Мамарчево (и няколко мандата кмет) Марчо Добрев, временно изпълняващата длъжността кмет на община Болярово Нина Терзиева, Зоя Димитрова (проектант), Красимир Инджов (представител на фирмата-изпълнител по проекта). Присъстваха също общински служители, кандидати за кметове и общински съветници, жители на селото и общината.

IMGP5893Тържествен водосвет на новата сграда направи отец Димитър Ингов. Той се помоли за здравето на всички присъстващи и за успешен старт на двете нови социални услуги.

С приветствени думи към множеството събрали се гости се обърна дългогодишният кмет на община Болярово. Той за пореден път подчерта водещата роля на социалната политика в общината, честити новата придобивка и даде думата на временно изпълняващата длъжността кмет на общината да разкаже на кратко за всичко, случило се до момента, за да е факт това социално заведение днес.

IMGP5901Нина Терзиева също поздрави сърдечно всички с днешния ден, в който се дава едно ново начало. Тя припомни,че финансирането за преустройството на сградата е по Публичната инвестиционна програма. Благодари на всички, допринесли днес откриването да е факт – проектантите, изпълнителите на ремонта и строителния надзор, общинските служители. Разбира се, не пропусна и работещите в тези две нови услуги, начело с управителя Миряна Иванова и им пожела здраве и упоритост в този така благороден труд.

IMGP5903Освен, че двете нови услуги ще осигурят достойни старини на самотни и болни хора, те осигуряват и двадесет и едно работни места, приоритетно от селото, напомни госпожа Терзиева.

IMGP5918Дългогодишният кмет на селото Марчо Добрев също отправи приветствени думи към всички и не скри вълнението си, че нещо положително се е случило в родното му село. Той помни сградата като детска градина, но се радва на преустройството й днес, отново в полза на хората. Факт е, че в общината има нуждаещи се от такива социални услуги и поредното социално заведение е също факт, не скри радостта си доскорошния мамарчевски кмет, станал свидетел на всеки един етап от преустройството. Накрая той също пожела успех на младата ръководителка, уверявайки я в пълната подкрепа на общинското ръководство.

IMGP5927Народният представител Кирчо Карагьозов също поздрави присъстващите с поредната придобивка в социалната сфера и сподели увереността си, че в общината предстоят още много положителни промени. Благодари на Марчо Добрев за специалните благодарности към народния представител Атанас Мерджанов, чиито упоритост и настояване допринесоха много преустройството на сградата да се случи и пожела на всички присъстващи здраве и успехи.

След милите и вълнуващи слова дойде ред и на символичното рязане на лентата, което направиха Кирчо Карагьозов, Христо Христов, Нина Терзиева и Марчо Добрев.

IMGP5938Поздрав към всички бяха невероятните изпълнения на женската певческа група към НЧ «Светлина – 1928 г.» – с. Мамарчево. След това присъстващите имаха възможност да разгледат двата центъра за настаняване от семеен тип и да се видят с четиримата вече постъпили потребители. В края на тържеството за всички имаше почерпка, за която се бяха погрижили масторки-кулинарки от селото.  

IMGP5939

About the Author :