Открит урок по пътна безопасност

1Ямболската червенокръстка организация продължава да реализира дейности за превенция на пътния травматизъм, като се поставя акцент върху работата с най – уязвимите:  децата и хората с увреждания. Инициативите се осъществяват съвместно с ОД на МВР, сектор „Пътна полиция“ и е възможност за пореден път всяка от институциите съобразно своята компетентност и отговорности да привлекат вниманието на обществото към съществуващите опасности през есенно-зимния период и да се опитаме да намалим риска от пътни инциденти с пострадали лица.

btyМотото, което обединява усилията ни е: „Първи действия при пътнотранспортно произшествие. Заедно можем повече!“.

По този повод и по инициатива на ръководството на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Веселиново, община Тунджа, на 09 октомври 2018г., БЧК-Ямбол,  РПУ – Тунджа и Детска педагогическа стая към община Тунджа, организираха открит урок по пътна безопасност с ученици от 1 до 4 клас и потребители на услуги на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Франциск“ . Основната цел е под формата на забавни игри и викторина, участниците да бъдат запознати с основните правила за пътна безопасност и поведение на пътя.

btyЗа финал, всички деца с помощта на техни учители и представителите от РПУ – Тунджа демонстрираха преминаване през пешеходна пътека, намираща се в близост до училището при спазване на правилата за пътна безопасност.

 

About the Author :

Leave a reply