Открит урок по водна безопасност „Приятели с водата“

Ямбол, 02.06.2022 г.

С открит урок завърши цикълът от обучения с учениците от 2 клас на ОУ „Христо Смирненски” в град Ямбол, включени в програмата за превенция на водния травматизъм на БЧК „Приятели с водата“. Инициативата е част от дейностите по повод Седмицата на водното спасяване, която тази година отбелязваме през периода 1 – 8 юни 2022г.

Като гости на събитието бяха г-жа Галина Александрова, Директор на училището, г-жа Борянка Балева – Киндалова, г-жа Донка Иванова и  Добриела Праматарова, специалист в Секретариата на Обл.С на БЧК – Ямбол.

Под формата на забавни игри и викторина, малките възпитаници, подпомагани от г-жа Катя Нейчева, класен ръководител, демонстрираха завидни знания за водата, като част от нашия живот и основни правила за безопасност около различните водоеми – плувни басейни, морски плажове, реки, язовири, ролята и отговорностите на професионалния воден спасител, флаговата сигнализация и др.

След това, учениците се отправиха към градския парк и в близост до река Тунджа, където получиха нови знания за водната безопасност, начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент, спасителните средства и др.

За своето старание, всички деца получиха грамоти за преминато обучение по програмата „Приятели с водата”.

Български Червен кръст – Ямбол за пореден път изразява благодарността си към Галина Александрова, Директор на ОУ „Христо Смирненски“, вдъхновител за ученици и учители в осъществяването на прекрасни инициативи за превенция на водния травматизъм и дългогодишен партньор и приятел на Ямболската червенокръстка организация.

 

About the Author :

Leave a reply