Открито писмо от Движение с екологична насоченост до министър-председателя

maxresdefaultЧРЕЗ МЕДИИТЕ

ДО

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА РБЪЛГАРИЯ

Г-н Бойко БОРИСОВ

 

ОТКРИТО ПИСМО

Господин Борисов,

 

В анализа си на резултатите за тазгодишните избори за Европейски парламент Вие казвате, че не разбирате защо въпреки, че ГЕРБ е направил много за Ямбол, изгубихте доверието на избирателите в региона.

Според нашият анализ ПП ГЕРБ изгуби точно, защото направи много.

Много некачествени проекти.

С много средства и много видими лоши резултати.

Един от тези лоши проекти, където потънаха много пари на данъкоплатците, а резултатите са катастрофални за жителите на 5 общини в региона е Ямболското сметище, изградено с документи с невярно съдържание и вече с изчерпан капацитет – от 6 месеца работи незаконно.

Всичките лошо проектирани и изпълнени проекти в Ямбол накараха хората да мислят, че или има големи кражби, или пълна некомпетентност от страна на ръководителите.

Факт е, че областното ръководство на ПП ГЕРБ в Ямбол, в лицето на кмета Георги Славов няма приемен ден за граждани; пренебрегва гласа на избирателите по важни за региона проекти, отказвайки да проведе местни референдуми; гласуват се решения от общинските съветници под строй без да се замислят, както им е наредено от кмета.

Изсечени бяха стотици здрави дървета в Ямбол.

Злоупотребявайки с властта на кмет, многократно незаконно бяха разрушени сгради, принадлежащи на граждани, имащи смелостта да изкажат различно мнение. Незаконните действия бяха доказани в съдебни дела.

 

Господин Борисов,

ЯМБОЛ НЕ Е ЧЕРВЕН ГРАД, А Е ОМЕРЗЕН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА КМЕТА И ЕКИПА МУ. Всяка смислена гражданска инициатива е обявявана за комунистическа, а не за инициирана от будни граждани.

Въпреки недоволството на хората и протестите на неправителствените организации, БСП получи само 18% от правоимащите да гласуват в Ямбол или 700 гласа повече от предишните избори за евродепутати.

Факт е, че демократично мислещите хора в Ямбол не излязоха да гласуват, защото няма за кого.

 

С уважение,

Димитър Вълев Димитров

Председател на УС на Сдружение

„Движение с екологична насоченост“

Дата:   10.06.2019 г.

About the Author :

Leave a reply