Открито писмо до кмета на Ямбол

Yambol10ОТКРИТО ПИСМО

      До Кмета на  Община Ямбол

  Уважаеми г-н Славов,

Много необичайно започвам писмото си до вас, но за това си има причина. Разгръщам информационния бюлетин брой 70 на община Ямбол. Браво! Фотографите професионално са си свършили работата. Това, което гледам, в моя роден град  ли направено?(защото в квартала, в който живея, не е така).

И да не бъда голословна, ще започна в последователен ред да ви припомня моменти от вашето 10- годишно кметуване.

Разгръщам бюлетина и чета….10 години видима промяна на Ямбол. Какво, му е видимото? Централната градска част – Да!…, но не довършена, защото на 8.11.2017 год. се започна „частично” да се отремонтира (пред библиотека „Г.С.Раковски”) или това също е повод за теглене на 17 000 000 лева ЗАЕМ.

Обещания за ремонт и модернизация:

  • за уличното осветление, камери в ключовите зони на града,
  • благоустрояването на района в Централна градска част,
  • ремонт на възлови улици.

Нима, според вас ще трябва да се делят улиците на невъвзлови и възлови в Централната част. А тези в крайните квартали да останат на доизживяване (каквото е отсечката  ул. ”Вит” от ул. ”Преслав” към Боровец). В близост до хълма е асфалтирано, но на всички живущи е ясно, че там живеят „значими фигури”. Ще се слага началото на велоалея, обновяване на още детски градини и всичко според вас, ще глътне ”тези 17 000 000 лева заем”.

Г-н Славов, това като идея е хубаво, но тя е идея фикс. Защото вие 10 години се подвизавате на кметския стол, а едва сега се сещате за това.

Във вашата предизборна програма беше залегнал въпросът със завършвене  на „НОВАТА БОЛНИЦА.” Защо забравихте да включите и нея като причини за вземане на 17-те милиона заем Фатален пропуск!

Оставам с впечатление, че за Вас, г-н Кмете, е важен центърът и кварталът, в който живеете. И не на последно място местонахождението на офисите Ви. А другите ”мечка ги яла”, както се казва в една българска поговорка.

Ние, ямболци не сме прости, ние сме хора, които приемахме писанията ви за чиста монета, но вече чашата на търпението ни прелива. С вашето и на подддръжниците ви желание да налеете в хазната на Общината този ”заем от 17 000 000 лева”.

Този заем ще задави не вас, а нас хората, които останахме да живеем край бащиното огнище, но да не се отклонявам от това, което още искам да ви кажа.

Слезте на земята, г-н Кмете, стига с тези „частични” работи.

Щом с възхвала се говори в бюлетина за вашето кметуване направете така, че с финансиите, с които разполага Общината, да се осъществят част от намеренията ви. Имаме си улично осветление и, ако се следи за поддръжката,  не е толкова належаща„модернизация”. Друг е въпросът ЧИЯ ФИРМА ще направи тази „модерницазия”.

А за камерите в ключовите зони специалистите също са във вашите ФИРМЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ.

Един факт от последните дни също много ме възмути. Стана ми ясно защо фирма „ЮНИОН ИВКОНИ” спечели офертата за обслужване на градския транспорт в Ямбол. От ясно по- ясно? Подкрепихте сапъртиеца си Ивайло Константинов, който е собственик на една четвърт от фирмата. И докарахте от девет кладенеца вода, за да намерите пропуски в документацията на „ЯМБОЛ БУС”. Където с работата си 47 шофьори осигуряваха прехраната за своите семейства (ако греша в цифровите данни, моля за извинение). Както е казал народът: ”Гарван гарвану око не вади”. Така, че вие изписахте вежди на г-н Константинов, който осигури автобуси, неставащи и за скраб, но вас какво ви е грижа. Затова Ви каня, слезте при избирателите си и пътувайте с номер 2  и дано да спрат на обозначената спирка.

„Частични” ремонти на уличното платно,”частично” озеленяване на ЦГЦ, (до кога), ”частично „поставяне на контейнери разделно за отпадъци (то, и частично ги няма в града). Всичко „ЧАСТИЧНО”, НО ОБЩО Е ТЕГЛЕНЕТО НА 17-МИЛИОННИЯ ЗАЕМ И ВСЕКИ ОТ НАС ”ЧАСТИЧНО” ЩЕ Е ОБРЕМЕНЕН С ДАНЪЦИ И ТАКСИ. ДО КОГА?

Вие, г-н Славов, всичко вършите „частично”, но”частично” не можахте да решите въпроса и с блатото, обградило родния ни град. Къде е сега река Тунджа, възпята в картините на ямболските художници? Но, защо ли ви питам. Вас, не ви интерисува животът в родния ни град.Чийто имена от  древността, изписани около фонтана пред Общината в най-скоро време ще имат нужда от „ частично”  обработване.

Вразумете се, г-н Славов, защото джобовете на ямболци вече съвсем се изпразниха. За разлика от вашите и тези на приблежените Ви.

Но, ситият на гладния не вярва. Тези 17 000 000 лв. заем ще тежат на съвестта Ви, ако имате все още такава.

Затова, възразявам и ви призовавам: „три пъти мерете и тогава режете” не теглете този заем.

                                                                    С уважение

                                                                     Александра Янкова

About the Author :