Откриване на Клуб по интереси в НУ „Проф. П.Нойков”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНачално училище „Проф. Петър Нойков” – Ямбол кандидатства и спечели проект по Национална програма „Училището – територия на учениците” –  Модул „ Подкрепа на обучението в начален етап”.

На 20 април 2015 година бе тържествено открит новият Клуб по интереси по тази програма от директора на училището г-жа Дора Хаджипетрова. В словото си тя изтъкна, че тук учениците ще могат да развиват своите умения по интереси в уютна и приятна обстановка – оборудвана библиотека, удобни канапета и маси за писане, рисуване и игри. Над 400 тома детска литература от наши и световни класици, майстори на приказката и поетичното слово очакват учениците да се потопят в прекрасния свят на книгите, за подпомагане и развитие за по-бързо четене.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAА за развлечение са осигурени и интересни игри, с които децата да подобрят математическите действия – събиране и изваждане;  да развият тяхното умение за  съобразителност;  да бъдат креативни, изобретателни. Когато е включена подходящо в цялостния учебно-възпитателен процес, играта изпълнява важна роля за формиране на личността както в познавателната  и имоционална сфера, така и поведенческата.

Празника уважиха с присъствието си директорът на ГПЧЕ „В.Карагьозов” Йордан Милков и неговите помощници Мая Стойкова и Нико Ников.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОткриването на Клуба по интереси се превърна в истински празник за учениците и техните учители и ръководители. В продължение на час всички се забавляваха и веселиха.  Певческата група „ Славееви гласове” с ръководител г-жа Паулина Чорбаджийска откри концертната програма. Индивидуалните изпълнения на сладкопойните чучулиги в акомпанимент на нежните звуци на китарата на г-н Стойко Димитров очароваха публиката и тя ги изпрати с нестихващи овации.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМного ученици  рецитираха стихове, представиха и драматизации като истински актьори. А огнените ритми на танцовият състав с ръководител г-жа Митка Ончева накара всички да се хванат и в залата се изви  кръшно българско хоро.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДоказано е, че най-ефективната учебна среда за децата е тази, която им предоставя вълнения и приятни  емоции. Такава, която да спомогне за положителния им поглед върху въпроса с обучението.

Още една придобивка за училището, която ще  подкрепи и разнообрази  обучението на учениците в начален етап на образование. И ще създаде много вълнения и приятни емоции,  ще развие творческите им заложби.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

About the Author :