Откриване на завършен път в община Болярово по проект

IMGP5810На 16 октомври 2015 година от 11 часа в село Стефан Караджово бе официално открит изцяло ремонтирания път между селата Попово- Дъбово – Стефан Караджово. Ремонтът бе извършен по проект „Реконструкция на път JAM 1028/IV-79021 от разклон II-79 – Попово – Дъбово – Стефан Караджово/ от км 2+800 до км 16+600”. Общата стойност на проекта бе 2 559 527.87 лв., а финансиращата организация – Програма за развитие на селските райони 2007-2013г., мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“.

IMGP5815Жители не само на трите населени места, а и от град Болярово и други селища на общината присъстваха на официалното откриване на завършения обект. Гости на тържеството бяха също: Нина Терзиева (временно изпълняваща длъжността кмет на община Болярово), народният представител на „БСП – лява България Атанас Мерджанов, дългогодишният кмет на община Болярово, кандидат за шести мандат и водач на листата на социалистите Христо Христов, Димитър Дойчев (представител на фирмата-изпълнител за строително-монтажни работи – „Технострой – инженеринг 99“ АД – гр. Ямбол), кандидатът за кмет на село Стефан Караджово Димитър Стоянов, кандидати за общински съветници от листата на левицата.

IMGP5820Христо Христов честити на жителите на общината, и на тези от населените места, през които минава този път. За караджовци промените тепърва започват, заяви ясно той. Улицата, на която днес са всички е една от двете преасфалтирани, до тях е и новоизградения пазар. Съвсем скоро престои и основен ремонт и саниране на Основно училище „Стефан Караджа” и изобщо – за караджовци тепърва положителните промени предстоят, ако направят своя правилен избор, разбира се.

IMGP5823Нина Терзиева също се обърна към множеството жители на общината, събрали се да открият заедно новата придобивка. Този проект, е вторият по стойност за общината ни, сподели временно изпълняващата длъжността кмет на общината. Както всеки наш проект, и този имаше своя успешен край. Накратко тя разказа какво се е случило: в  протежение на 13 800 метра е положено ново асфалтово покритие, част от пътя е разширен, водостоците са почистени от растителност и наноси, подменени са всички мантинели и вертикални пътни знаци, обновена е пътната маркировка. Госпожа Терзиева изказа искрените си благодарности към всички, дали своя принос това да стане факт – от специалистите в общината до фирмите, работили по ремонтните дейности и надзора – „Технострой – инженеринг 99“ АД – гр. Ямбол и „Рафаилов Консулт“ ЕООД – гр. София. В края на приветствените си думи, тя пожела да продължим да изпълняваме така успешно проекти – и в областта на инфраструктурата, и в други сфери.

Новата придобивка на всички честити и народният представител Атанас Мерджанов. Той напомни колко работа е свършена от Христо Христов и неговия екип през годините и увери всички, че той ще продължава да помага на жителите на общината и управниците й и занапред. Защото е убеден, че социалистите стоят най-близо до хората и чрез политиката си доказват постоянно това – един от най-истинските нагледни примери е управлението на Христо Христов в община Болярово. Което, уверен е той, ще продължи.

След това Атанас Мерджанов, Христо Христов, Нина Терзиева и Димитър Дойчев тържествено и символично прерязаха лентата, откривайки завършения обект. Празникът продължи за гостите и населението с народни хора и почерпка.

About the Author :