Отвориха градската градина в Ямбол, но при определени условия

Ямбол, 27.04.2020 г.

Градската градина в Ямбол е отворени от днес след 9:30 часа при определени условия и контрол на достъпа, налице са и първите, макар и малобройни, разхождащи се. От общината съобщават, че се поставят стикери, указващи еднопосочност на движението. Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Според заповедта министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски паркове и градини на следните лица:

– деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден;

– собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на противоепидемичните мерки.

Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути.

Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините.

Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия, предупреждават от общината.

About the Author :

Leave a reply