Отбелязаха 181 години от рождението на Стефан Караджа

181 години от рождението на Стефан Караджа отбелязаха днес в родното му село Стефан Караджово в община Болярово. Венци и цветя пред паметника на националния герой бяха поднесени от кметството и от читалището. С кът за Стефан Караджа читалищните дейци припомнят и за живота и делото на воеводата.

В тези дни в Стефан Караджово отбелязват и 117 години от създаването на читалище „Стефан Караджа-1904“. Десетки снимки на табла разказват за успехите на съставите на читалището през годините.

В близко време предстои стартът на ремонта на читалището по проект на община Болярово. Проектът предвижда инвестиция в частичен ремонт, оборудване и обзавеждане на сградите на читалищата в боляровските села Стефан Караджово, Мамарчево, Воден и Голямо Крушево. Сумата на одобрените по Стратегията за ВОМР на „МИГ- Елхово – Болярово“ за финансиране разходи по проекта е 98 652 лв, а одобреният максимален размер на безвъзмездната финансова помощ е на стойност 96 939 лв. Срокът за реализиране на проекта е до 30 юни 2023 г.

About the Author :

Leave a reply