Отбелязаха подобаващо Деня на победата във Воден

IMGP0295Подобаващо бе отбелязан – 9 май – Деня на победата (70 години от Отечествената война)  в село Воден . Организацията на честването бе на кметският наместник Елена Анева и читалищният секретар на НЧ „Ана Маймункова” Недялка Калканджиева. Гости на честването бяха председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, заместник-председателят Димитър Драгоманов и общинският съветник Янко Анев. Венци пред паметника на загиналите във войните воденци бяха понесени от името на: община Болярово, Общински съвет на БСП – Болярово и от населените на село Воден.

IMGP0297Затрогващи бяха думите на водещите на събитието – Елена Анева и Златка Янева. Запомнящо се слово, в което се върна назад в историята, припомняйки геройските битки и трудностите, включително и имената на воденските герои, жертвали се в битките, както и многобройните бойци от различни нации, дали живота си за победата над хитлерофашизма и нацизма.

 

IMGP0306Богата литературно-музикална програма зарадва всички гости на празника. Групата за патриотични песни към НЧ «Ана Маймункова – 1894 г.» – село Воден, с художествен ръководител Веселин Тодоров,  изпълни песните «Вятър ечи, Балкан стене», «Стани, стани», «Шумете дебри и балкани», «Хей, поле широко» и «Свири, хармонико». Цвета Кръстева изпълни две руски песни, а като чудесни рецитаторки се изявиха дамите от Дома за стари хора в селото – Иванка Статева и Калинка Ангелова.

IMGP0320Курбан в памет на загиналите бе даден за населението и гостите на Воден. Мероприятието бе осъществено с финансовата подкрепа на община Болярово, чрез НЧ «Ана Маймункова». Освен на общинското ръководство, кметският наместник благодари на земеделския производител Иван Бурлаков и на Златка Янева, също спомогнали за курбана.

И това мероприятие, както и много други, ще остане запомнящо се за воденци. Защото те умеят да тачат празниците си и да почитат заслугите на предците си.

 

About the Author :