Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” – Дражево чества 140 години

2Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Дражево, тържествено отбеляза своята 140-годишнина.

Празничният ден започна в сградата на училището, където всички бивши ученици, преподаватели, служители влязоха в класните стаи, припомниха си годините, преминали в родното училище.

3Скъпи гости на празника на учениците и екипа на училището бяха Георги Георгиев – кмет на Община „Тунджа”, Станчо Ставрев – заместник-кмет, Андон Кръстев – секретар на общината и дългогодишен директор на училището, Тодорка Фотева – кмет на с. Дражево и дългогодишен преподавател в училището, Коста Главчев – председател на СБУ в Община „Тунджа”, Мария Костадинова и

5Ирина Станчева от Сдружението на директорите на учебни заведения в Община „Тунджа”, общински съветници, бивши директори, преподаватели и ученици.

Тържеството започна с доклад за 140 годишната история на училището от директора Марина Николова. Тя се спря на значими събития през годините и приноса на всяко едно поколение преподаватели за развитието на образователното дело в село Дражево. С гордост бяха споменати учениците на училището – носители на национални и международни отличия, както и на успешните проекти, по които училището е работило през годините.

 

6С решение на Педагогическия съвет за принос в развитието на училището с Почетна грамота бяха удостоени институциите – партньори на училището – община „Тунджа”; Регионален инспекторат по образование – Ямбол; Кметство – с. Дражево и Читалище „Прогрес 1936”, с.Дражево.

С Почетна грамота бяха удостоени и бивши директори и преподаватели: Илия Кованджиев, Андон Кръстев, Събка Колева, Стоянка Георгиева, Тодорка Фотева.

 

 

7Приветствия по повод празника поднесоха Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа”, Тодорка Фотева – кмет на село Дражево, Коста Главчев – председател на СБУ в община „Тунджа”, Мария Костадинова  от Сдружението на директорите на учебни заведения в община „Тунджа” и Мариана Петкова – общински съветник. Прочетени бяха приветствия от името на Регионален инспекторат по образование – Ямбол и Общински съвет „Тунджа”.

 

 

 

11Децата на училището поздравиха своите гости със стихове, песни и танци. В концертната програма участие взеха и децата от ОДЗ „Изворче”, Фолклорен състав при читалището и Музикално-танцовата формация „All Steps”!

Празникът завърши със запалването на свещичките на голямата торта, от която имаше за всяко дете.

89 12 13 14 15 17 18

Марина Николова, директор на училището

About the Author :