Оскотяхме напълно

DSC_0514Вместо да ни донесе нов късмет новата година ни изправи остро пред натрупалите се не само в държавата, но и в нас самите като хора проблеми. Оскотяхме до такава степен, че да се избиваме по улиците за нищо и никаква забележка и никой да не реагира да помогне на страдащия, незамисимо дали това е младо момче или възрастен мъж. И ако пребитият мъж в бургаски автобус ни възмути, че никой не се е намесил да го защити, починалият младеж във Враца, пребит в центъра пред очите на толкова много хора, ни втрещи, но не съм сигурна, че ще ни отрезви.

Агресията вече извира отвсякъде и стана правило за налагане над другите. Хората не се съобразяват с никакви правила, хората не смеят да се намесят, за да не пострадат те самите, но най-лошото е, че и институциите ни не ни помагат, защото в случая във Враца дори никой не е вдигнал на тел. 112.

В целия този хаос, който цари около нас и в нас самите, как да оцелеем като хора е най- острият въпрос, на когото всеки сам за себе си трябва да си отговори… Макар че повечето не си го задават и в това е още по-големият проблем…

 

About the Author :