Осем са имунизационните центрове за коронавирус в Ямболска област

Ямбол, 502.2021 г.

Осем са имунизационните центрове в Ямболска област, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол. В момента ваксини се поставят само в имунизационния кабинет на РЗИ – Ямбол, който е оборудван и работи от 1 февруари.

Останалите 6 центрове в Ямбол са в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, в МБАЛ „Св. Йоан Рилски“, в СБАЛ по кардиология, в ДКЦ – 1, в Карциологичния медицински център и практиката на д-р Бербатов. В Елхово имунизациите ще се извършват в общинската болница – МБАЛ „Св . Иван Рилски“ – Елхово.

Имунизационният кабинет на РЗИ работи от 9 до 13 ч и от 14 до 16 ч. всеки работен ден, но на този етап ваксините са строго определени.

Наред с първите дози на учители в момента в кабинета се поставят и втори дози на медици, ваксинирани пред 21 дни.

Д-р Лиляна Генчева съобщи, че към момента в региона са поставени 632 ваксини, от които 228 вече са с две дози.

Д-р Генчева уведоми, че има покачване на случаите на коронавирус през последните две седмици. В момента в болница са 23 души – 19 в МБАЛ „В. Пантелеймон“, от които един в реанимация, и 4 в частната болница „Св. Йоан Рилски“ в Ямбол.

На домашно лечение са 367, излекувани от заразата са 3277, починалите са с един повече – 156. Под карантина са 303 души. Заради заразен учител има карантинирана групичка в детска градина във Веселиново.

About the Author :

Leave a reply