Оригинален подарък

sait Ivan KolevОригинален подарък направи „Тунджа” на почетния гражданин на общината Иван Колев за неговия имен ден. Общината му подари сайт, посветен на богатото му творчеството от пластики, монументи, скулптури, рисунки и книги. Специално място е отделено на художествената критика и споделените мнения за този уникален скулптор от национална величина.

Сайтът е изработен безвъзмездно от екип на фондация „Интермедия” по Програма „ИНТЕРМЕДИЯ” – подкрепа на комуникационни проекти в областта на образованието, изкуството и културата, базирани в интернет среда, с цел утвърждаване ценностите на човешката цивилизация в епохата на информационните технологии, изработване, издаване и разпространяване на електронни продукти и печатни материали, спомагащи за постигане целите на фондацията.

Текстовият материал е подбран от Радостина Колева – главен уредник на Музейна експозиция „Иван Колев” в с. Кабиле. Снимките в сайта са дело на ямболския фотограф Стоян Киров.

Ценителите на изкуството могат сами да се насладят на творбите на скулптора Иван Колев като посетят сайта http://www.art-ivankolev.info/.

About the Author :