Омагьосан кръг

Diana1Десетки години вече едно от престъпленията, което засяга най-много хора, са телефонните измами, но държавата така и не намери адекватен начин да се пребори с тях.

Самите измамници стават все по-изобретателни и нагли, а техните жертви – възрастните хора, непрекъснато попадат в мрежите им, колкото и предупреждения и кампании за разясняване да им се правят.

Полицията на моменти успява да залови измамници, но от там нататък веригата се къса, защото делата първо стигат след година – две, че и три в съда, а отделно наказанията са неадекватно ниски. Съдиите имат своите мотиви за малките присъди, позовавайки се на законите и събраните доказателства, но е видно, че досега хиляди пъти трябваше да се направят законови промени, които да предвиждат по-сериозни наказания за такива престъпници, защото явно сегашните са неадекватни и не постигат превантивен ефект.

Всички се въртим в омагьосан кръг, от който сякаш изход няма, защото вместо да решаваме проблемите един след друг, те ни заливат и ние сякаш се давим в тях, вместо да изплуваме….

About the Author :

Leave a reply