Отличие за вестник „Неделник“ от Фондация „Глобални библиотеки“

delnik nomination FGBBСофия, 14.11.2017 г.

Вестник „Неделник“ беше удостоен с грамота „Номинация за медия с регионално покритие“ от Фондация „Глобални библиотеки-България“. Първите годишни награди на фондацията бяха връчени в рамките на Националния форум на мрежата от Глобални библиотеки в България „Библиотеките днес“, състоял се на 9 ноември 2017 г. в хотел „Рамада“ в София. Отличието се присъжда на медии, допринесли за поставянето и разработването на теми за проблемите,  предизвикателствата и възможностите, свързани с развитието на обществените библиотеки. „Неделник“ е една от петте отличени регионални медии сред 25 предложени от цялата страна. Предложението е направено от Регионална библиотека „Г.С. Раковски“-Ямбол.

Наградите на Фондация “Глобални библиотеки” ще се присъждат всяка година на конкурсен принцип в следните категории: за медии в две подкатегории – за национална и регионална медия; за спомоществувател; за публична институция.

Водещ на церемонията по награждаването е била актрисата Силвия Лулчева. Журито, определило наградените, е председателствано от бившия председател на СЕМ Георги Лозанов, а сред членовете му са Митко Тодоров, председател на Фондация „13 века България“, Владимир Атанасов, бивш министър на образованието, поетът Георги Константинов и др.

 

About the Author :