Окръжна прокуратура – Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за умишлено причиняване на смъртта на служител на ГПУ – Елхово

 

Ямбол, 08.11.2022 г.

Окръжна прокуратура – Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за умишлено причиняване на смъртта на П.Б. – разследващ полицай в ГПУ – Елхово.  Престъплението е осъществено на 07.11.2022 г. в землището на село Голям Дервент  на границата между България  и Турция. То е квалифицирано по чл.116 ал.2, предл.4, вр. чл.115 от НК, тъй като П.Б. е изпълнявал служебните си задължения по охрана на границата.

Установено е, че причина за настъпилата смърт е изстрел от огнестрелно оръжие, възпроизведен от територията на Република Турция.

По досъдебното производство са извършени два огледа на местопроизшествие, разпитани са свидетели. Подготвя се молба за правна помощ до турските  съдебни и правоохранителни власти за провеждане на неотложни действия на турска територия, които да доведат до издирване на автора на престъплението.

Провеждането на разследването е възложено на екип от следователи на Окръжна следствен отдел при Окръжна прокуратура – Ямбол.

About the Author :