Окръжна прокуратура-Ямбол предаде на съд мъж за подкуп на полицейски служители

sad 12Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Николай Н. (на 23 г. от гр. Стралджа). Той е обвинен за това, че на 06.05.2017 г., около 12:45 ч., в гр. Ямбол, на ул.Граф Игнатиев до бл. 2 дал подкуп – сума от 60 лв., на двама полицейски служители – длъжностни  лица, за да не извършат действие по служба – да не изземат при извършена му проверка, намерен в негово държане непринадлежащ му газ-сигнален пистолет и 15 броя боеприпаси за него – престъпление по чл. 304а, вр.чл. 304, ал. 1 от НК, информират от пресцентъра на държавното обвинение.

Във въпросния ден полицейски служители забелязали, че автомобилът, който Николай Н. управлявал, се движи с висока скорост. Служителите на реда предприели действия и го застигнали, като при червен светофар на сигнална уредба паркирали зад него. В последствие му разпоредили да спре след кръстовището, което подсъдимият извършил. Полицаите се усъмнили, че Николай Н. може да управлява автомобила след употреба на алкохол. Униформените не били оторизирани да извършат подобна проверка и извикали свои колеги от пътна полиция. След като те пристигнали, подсъдимият отказал да се подложи на проверка с техническо средство, за което му било съставен акт за постановяване на административно нарушение. Подсъдимият не представил и документ за правоуправление, като обяснил, че то му било отнето по-рано същата сутрин за шофиране с 2,80 промила алкохол в кръвта. При огледа на автомобила е открит и газов пистолет с боеприпаси за него, за който също не бил представен документ за собственост и разрешително. Подсъдимият не желаел полицаите да му вземат пистолета, а те от своя страна съставили протокол. Подсъдимият разписал протокола и получил своето копие от него. След като го взел, сложил под листа сумата от 60 лв. и го върнал в полицейския автомобил, поставяйки го върху оригинала. Тогава отправил молба към полицаите да не му вземат пистолета, а с парите да се почерпят.

Николай Н. бил задържан. Към момента той се намира в затвор, където търпи наказание „лишаване от свобода“ за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

Окръжен съд – Ямбол  е насрочил заседанието си за 07.07.2017 г.

About the Author :