Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа молдовски гражданин, обвинен в контрабандно пренасяне на 1 килограм хероин

Ямбол, 19.04.2023 г.

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа молдовския гражданин С.Б. Той е обвинен за това, че без надлежно разрешително е пренесъл през границата на страната 1002 грама хероин. Престъплението е осъществено на 17.04.2023 г. на ГКПП – Лесово. То е квалифицирано по чл.242, ал.2, предл.1 от НК.

По време на разследването е установено, че хероинът е пренасян с лек автомобил, управляван от С.Б. Превозното средство е идвало от Турция към България. То е селектирано за щателна проверка от служители от отдел „Борба с наркотрафика“ и оперативните митнически служители на пункта. Наркотичното вещество, което е било разпределено в два пакета, е поставено в чанта с личен багаж и в хладилна чанта, в която е имало и хранителни продукти.

Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

About the Author :