Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа мъж и жена, обвинени в опит за контрабандно пренасяне на над 32 килограма екстази

Ямбол, 06.01.2023 г.

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа Е.С. и Г.В. Те са обвинени за това, че са направили опит контрабандно да пренесат през границата на страната 32.236 килограма високорисково наркотично вещество – екстази. Деянието е останало недовършено, поради независещи от дееца причини – намесата на митническите служители, извършили проверката.

Престъплението е извършено на 05.01.2023 г. на ГКПП „Лесово“. То е квалифицирано по чл. 242, ал. 4, предл. 1, вр. с ал. 2, вр. с чл. 20, ал. 2, вр. с чл. 18, ал. 1 от НК, тъй като обвиняемите са действали като съизвършители.

Е.С. и Г.В. са задържани благодарение на отлично проведена съвместна операция от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и Агенция „Митници“. Установено е, че наркотичното вещество е укрито в тайници на лек автомобил, преминаващ от Република България към Република Турция. Той е управлявано от Е.С. Г.В също се е придвижвала в превозното средство. Наркотиците са били поставени в множество найлонови пакети, открити под капака на двигателя.

Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемите.

About the Author :