Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа турски гражданин, обвинен в контрабандно пренасяне на 8 пистолета и 148 патрона

 

Ямбол, 09.06.2022 г.

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа турския гражданин Е.Д. Той е обвинен за това, че е пренесъл контрабандно 8 пистолета и 148 патрона. Престъплението е осъществено на 06.06.2022 г. на ГКПП – „Лесово“, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.242, ал.1, б. „г“ от НК.

По време на разследването е установено, че огнестрелните оръжия и боеприпаси са открити при щателна проверка на камион, извършена от митническите служители. Контрабандно пренасяните стоки са открити в текстилен сак, разположен в шофьорската кабина под спойлера на влекача. Обвиняемият е управлявал товарния автомобил. Той е представил пред митническите служители документи за превозвана стока от Турция за Германия.

Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е.Д.

About the Author :

1 Comment to “Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа турски гражданин, обвинен в контрабандно пренасяне на 8 пистолета и 148 патрона”
  • zoritoler imol
    June 23, 2022 - Reply

    I always was interested in this topic and still am, appreciate it for posting.

Leave a reply