Окончателно – 507 ученици са приети след завършен 7 клас

DSC08044В ямболските гимназии са приети 507 ученици в 21 паралелки след завършен 7 клас, след като беше утвърден  окончателният прием за новата учебна година, съобщи за „Делник” началникът на Регионалния инспектора по образование Пенка Илиева.

Общо 38 са останалите незаети места, но паралелките имат необходимия минимум, за да бъдат разкрити и да функционират. След първото класиране заради липса на достатъчно кандидати бяха закрити две специалности – „Банково дело” в Професионалната гимназия по икономика и „Кетъринг”  в Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм.

Според заповедта за приема в СОУ „Св. Климент Охридски” в Ямбол ще има две паралелки след 7 клас  – изобразително изкуство и информационни технологии, които имат пълен брой ученици – по 26. В ГПЧЕ „Васил Карагьозов” през новата учебна година ще има три паралелки след 7 клас – английски с немски, английски с испански и английски с френски, като само последната е с 25 ученици, а първите две с максимума от 26 ученици.

В МГ „Атанас Радев” се разкриват 4 паралелки – 3 с профил математика и информатика и една с биология, но те не са с максимален брой ученици. 68 са приетите в трите паралелки. Пенка Илиева разясни, че не е имало проблем да се разкрие третата паралелка, защото според изискванията в нея е трябвало да има поне 15 ученици, а те са 16. В профил биология ще се обучават  23 ученици.

Гимназия „Васил Левски” също разкри 4 паралелки след 7 клас – по 26 ученици са приети в профилите български език и история, биология и информационни технологии, само паралелката по география има 22 ученици.

Професионална техническа гимназия „Иван Райнов” разкри 2 паралелки след 7 клас – по компютърна техника и технологии с прием на 26 ученици и по мехатроника, където са приети 18 ученици.

Професионална гимназия по икономика има три паралелки след 7 клас – в митническа и данъчна администрация са приети 26 ученици, в оперативно счетоводство – 25, а в икономическа информатика – 20.

Една паралелка с 2 специалности разкрива след 7 клас и Професионалната гимназия по строителство и геодезия – 10 са учениците, приети за брокери на недвижими имоти и 12 за строителство и геодезия.

В елховската гимназия „Св. Климент Охридски” са приети 26 ученици в профил математика и 21 в профил информационни технологии.

About the Author :